2 Haziran 2013 Pazar

Hareketli apareyler

Fonksiyonel apareyler

ortodonti-yüz maskesi
Ayrıca dentofasiyal ortopedik cihaz olarak bilinen bu cihazlar Ortodonti ya da ortopedik güçler üretmek için hastanın kas hareket kullanmaktadır. Çeşitli fonksiyonel apareyler tarif edilmiştir.

Tanımı ; Fonksiyonel Aletlerin Tanımı: fonksiyonel aparey mandibula / maksillanın konumunu değiştirerek etkisini tamamını veya bir kısmını üreten bir cihazdır.

Endikasyonlar ve Tedaviler ve Maloccusion Türleri Zamanlaması

Diş teli      implant diş     Diş implantı       İmplant 

Çıkarılabilir fonksiyonel apareyler


Şeffaf diş teli
Şeffaf diş teli
Andresen Aletler-Bu aşırı patlak azı dişleri yapma, overbite azaltmaktır.
Bionator - Bionators başlangıçta kombine alt ve üst bir tür gibi görünüyorsun Hawley hizmetkar , ancak dişlere takmıyorsanız ve post-brace epilasyon tedavisi için kullanılmaz. Bionator ler ısırma zaman diş çevreleyen ağız boşluğu içinde tutulur. Onlar genişletmek için kullanılır damak ve gelen dişler için alan yaratmak.
Çene genişletme apareyi
çene genişletme apareyi
Biobloc - Biobloc ileri duruş alt çene için kullanılan bir cihazdır.
Clark Twin Blok - Bu cihaz, iskeletsel Sınıf II düzeltilmesi için mandibula ileri yerleştirmek için üst ve alt diş bloklarının kullanımını içermektedir. Cihaz ilk olarak 1977 yılında İskoç Ortodontist William Clark ve ortodonti Teknisyeni James Watt tarafından geliştirilmiştir. İkiz Blok İngiltere kullanımda en popüler ve fonksiyonel cihaz haline geldi ve Avrupa ve ABD genelinde  Ortodontist ler tarafından kabul görerek popülerlik kazanıyor.
Bas Dynamax - Bu cihaz prensip Twin Blok benzer. Bir maksiller (üst) oklüzal splint içine yaptırılan prefabrik modüler bahar, etrafında dayanır. İki ayrılmaz dikey yay sabit bir temas yapmak dilli kemer duruş mandibula (alt çene) ileriye yönelik iskeletsel Sınıf II düzeltme veya çıkarılabilir alt cihazı. Bu cihaz erken yirmi birinci yüzyılda Londra Ortodontist Neville Bass tarafından geliştirilmiştir.
Orta Açılış Aktivatör-Bu Andreson cihazın değiştirilmiş bir versiyonu.
invisalign
invisalign

Ortodontik Şapka Çeşitleri

Şapka. - Tel tedavisi için kullanılan Ortodontik başlıklar

Ortodontik Şapka bağlı cihazın bir türüdür dental protezler yardımları daha ağır Dişteli lokma sorunları düzeltmek.
Şapka genellikle alt çene yetişmek için izin, üst çenenin büyüme arkasında tutarak doğru overbites büyüyen hastalarda kullanılmamalıdır Sınıf II düzeltme ve düzeltme için bir ortodontik cihazıdır.
Başlık da dişler beresi sonra (molar başlıklar bantları ve tüpler vasıtasıyla) azı dişleri bağlı ve için yer açılması, ağzına itmek veya geriye doğru çizmek için yardımcı olur içeri gelmek için daha fazla yer açmak için kullanılabilir ön dişleri parantez ve bantlar kullanarak geri taşınacak.
Lingual braketler
Lingual braketler
Başlık yaklaşık 12 ila 22 saat overbite düzeltmek için gerçekten etkili olmak için, bir gün giyilen ve tedavi genellikle herhangi bir süre içinde 6 ile 18 ay arasında ise, overbite şiddetine ve ne kadar bir hastaya artan bir bağlı olarak gerekmektedir.

Ortodontik yüz maskesi ve ters-pull headgear


Facemask-Ortodontik başlıklar

Yüz maskesi veya Ters-pull Headgear büyümesini kontrol etmek için kullanılan maksiller ve mandibuler ortodontik tedavi sırasında kemik.
Cihaz, ileriye doğru ve üst çenenin büyüme yardımcı olmak, üst çene yakalamak için izin vererek (bir sınıf III ortodontik problem olarak da bilinir) sokması altında düzeltmek için artan hastalarda kullanılır.
Yüz maskeleri veya Ters-pull Headgear genellikle yerde 6 ila 18 ay ısırık şiddetine ve ne kadar bir hastanın büyüyor bağlı olarak yaklaşık 12 ila 22 saat lokma altında düzeltmek gerçekten etkili olabilmesi için yıpranmış gerekmektedir.
Cihaz, normal bir uydurma randevu sırasında hastaların kafasına sarılı bir çerçeve veya bir merkez barlar oluşur. Çerçeve direkt olarak ağız içine alan elastik veya lastik bantların takılabilir hastanın ağız önünde, yerleştirilmiş olan bir kesite sahiptir. Bu klastikler sonra onun ağzına takılan çocuğun ayraçları (braket ve bantlar) veya cihaza bağladım.
Bu ileri üst çene çekmek için ileri 'çekme' kuvvet oluşturur.

Sabit fonksiyonel apareyler

İnvisalign
Herbst Cihaz: A Herbst Aletler düzelten overbites bir dışa çıkık konumda alt çene tutarak. Bu, bunun yerine sabit ve bu nedenle non-çıkarılabilir olması haricinde İkiz Blok Uygulama için benzer. Bu cihaz en sık uyumlu olmayan hastalarda kullanılmaktadır. Herbst Cihaz büyüyor hastalarda nedeniyle küçük alt çene için büyük overbites düzeltmek çok etkilidir.

Sabit Twin Blok Aletler: Twin Blok cihazı çıkarılabilir bir cihaz olduğunu ve yüksek konfor seviyesi bunu günde 24 saat giymek için izin verir. Bu, gerçekte bir cihaz olarak birlikte çalışan iki ayrı cihazlar oluşur. Üst plakası da azı dişleri kapsayacak şekilde üst gerekirse kemer, yanı sıra yastıkları genişletmek için isteğe bağlı bir genişletme vidası içerir. Alt plaka sizin alt azı dişleri kapsayacak şekilde yastıkları içerir. Bu iki cihaz bir açıda kilitleme, ve onlar ileriye alt çene hareket ve birlikte ısırmaya zaman ideal bir konuma kilitleyin. Bu yeni konum, geçici süre sonunda kalıcı düzeltilmiş konuma gelecektir.