14 Haziran 2013 Cuma

Kimlere diş teli tedavisi gereklidir

Diş teli kimlere takılır


Diş teli tedavisi
Malocclusion, birbiri ile düzgün duruşu olmayan dişler için kullanılan bir diş hekimliği terimidir. Ortodonti  - Diş teli , diş hekimliğinin malocclusion rahatsızlığını düzeltmekle uğraşan dalıdır. Bu iş ile uğraşan uzmanlaşmış diş hekimlerine Ortodontist adı verilir.
Konu ile ilgili detaylar alt kısımlarda verilmiştir..

Dişlerin büyüklüğü ve ağızda nasıl durduğu kalıtsal özelliklerdir. Bazı insanlar şanslıdırlar ve doğal olarak düz dişleri vardır. Diğerleri o kadar şanslı değildir. Ayrıca, parmak emme gibi alışkanlıklar da dişler üzerine basınç oluşturarak malocclusion’a neden olabilir. Diş eksikliği kötü ısırmaya neden olabilir; boşluğun etrafındaki diş kayar ve ısırığın giderek boşluğa doğru kaymasına neden olur.Düzeltilmeyen malocclusion bir kişinin görüntüsünü ciddi olarak etkileyebilir. Ayrıca diş çürüğüne, kemik bozulmasına, çene eklemi problemlerine ve baş ağrılarına da katkıda bulunurlar.

Faydalı linkler ;  implant diş    Diş implantı       İmplant 

Ortodonti ( Diş teli )

Ortodontik tedavi ile Diş teli  yardımı ile dişlerinizi düzelttirmek, diş sağlığınızı iyileştirebilir.Ortodontik tedavi, dişlerdeki çapraşıklığı ve çeneler arasındaki uyumsuzluğu düzelterek; sadece estetiğe yönelik olmayıp, ileride olması muhtemel dişeti hastalıkları ve alt çene eklemindeki problemleri önlemenin yanı sıra çiğneme fonksiyonunu ve bozuk olan konuşmayı düzeltmeye yardımcı olmaktadır.Temelde ortodontik tedavinin asıl hedefleri; çiğneme fonksiyonunun düzeltilmesi, konuşma fonksiyonunun düzeltilmesi, ağız hijyeninin daha iyi sağlanmasına yardımcı olunması, estetiğin sağlanması ve hastanın toplum içinde kendine olan güvenini artırarak psikolojik destek sağlamaktır.

 Ağız Hastalıkları