14 Haziran 2013 Cuma

Görünmeyen diş teli fiyatları


Görünmeyen Diş Teli

Görünmeyen diş teli
Görünmeyen Diş teli
Diş teli kullanımının en büyük sıkıntılarından bir tanesi de görsel olarak diş tellerinin hoş olmayan bir görüntüye neden olmasıdır. Ağızı açıp kapamada sürekli zorluk çıkaran, yemek yerken bile dikkatli olunmasını gerektiren diş telleri belki de diş teli uygulamasının yaygınlaşmasının önündeki en büyük engellerden bir tanesi olarak görülüyor Özellikle medya karşısında olan kişilerin bir yandan dişlerinin görünümü düzelttirmek gibi bir derdi varken diğer yandan da diş teli ile basın karşısında görünmemek istemelerini de doğal karşılamak gerekiyor. İşte bu ihtiyaçları ve kaygıları dikkate alan ABD’li Ortodonti uzmanları artık film ve gösteri dünyasının yıldızlarının da hiç çekinmeden rahatlıkla kullanabilecekleri ve dişlerdeki çapraşıklıklar ile çenede görülen şekil ve büyüme bozukluklarını kolaylıkla tedavi edebilecekleri görünmez Dişteli i geliştirmeyi başardılar.

Çarpık diş tedavisi
Çapraşık dişler
Diş hekimliğinde ortodonti tedavisi veya lingual tedavi türündeki tedaviler Şeffaf diş teli ile kolay yoldan ve estetik görünüme hiç bir zarar vermeden gerçekleştirilebilmektedir.

Görünmez Diş Teli Tedavisi Nasıl Yapılır ?


Oldukça basit bir uygulama tekniği olan görünmez diş telleri, lingual braket adı verilen ve dişlerin görünmeyen kısmına yerleştirilecen özel diş telleri ile diş çapraşıklıkları tedavisi uygulanabiliyor ve diş çarpıklığının tedavisi için kısa süreli bir uygulama tedavisi için kullanılabiliyor. Diş çarpıklığı derecesine ve şekline göre kişiye özel tasarlanan bu diş telleri (dental braketler) hastanın dişlerinden alınan ölçü neticesinde kişiselleştirilmiş bir biçimde üretiliyor ve 10 dakika gibi kısa bir sürede kişinin diş çarpıklığı tedavisi amacıyla kullanım rahatlığı ve ergonomi sağlayacak bir biçimde uygulanıyor. Kısacası dişin görünmez arka yüzeyine taktırılan diş telleri, öne taktırılanlar ile aynı işlevi görüyor ve görünüm konusunda avantaj sağlayarak dişlerin çarpıklığı tedavisinde rahatça kullanılabiliyor. Bu arada görünmez diş teli takılmadan önce şayet çene kemiğinde darlık yani çene darlığı var ise diş hekiminiz sizlere bir süreliğine damaklık takmayı, sonrasında diş teli tedavisine geçilmesini önerebilir.



Gizli Diş Teli Nasıl Takılır?


Diş hekiminiz dişinizin kalıbını aldıktan sonra bu kalıba göre imal edilen diş telinin takılması 5-10 dakikalık bir iştir. Aşağıdaki youtube video ile diş teli nasıl takılır izleyebilirsiniz.

Görünmez Diş Teli Tedavisi Faydaları Yararları:


Görünmez Diş Teli Tedavisinin geleneksel diş teli taktıranlara göre ne gibi avantajları var bunu şöyle sıralamak mümkündür:

Görünmez Diş Teli Tedavisi yaptıranlarda hastanın diş teli taktığı belli olmaz.

• Görünmez diş telleri tamamen kişiye özel tasarlandığı için tedavi süresi oldukça kısa sürer.

• Gizli diş teli yönteminin uygulaması kolaydır. Hastada herhangi bir ağrı, sızı veya çene kemiğinde rahatsızlık hissi oluşturmaz.

• Gizli diş teli tedavisinde dişlere takılan diş tellerinden (braketlerden) kaynaklanan dişlerdeki beyaz noktalar ve diş çürüklerinin dişin ön tarafında ortaya çıkmasına mani olunmuş olur.

• Kişiye özel üretilen Görünmez Diş Telleri, doğal olarak dişin arka bölgesine takıldıkları için dişin ön yüzeyine takılması durumunda dudak ve yanak mukozasında ortaya çıkan tahriş, yaralanma vb yan etkiler de baştan itibaren önlenmiş olur.

• Diş teli lastiği adı verilen ve diş telinin daha güzel görünmesine yardımcı olan lastik uygulamasına gizli diş teli yönteminde ihtiyaç ve lüzum duyulmaz. Normalde diş teli lastik renkleri ve kullanımı başlı başına ayrı bir konudur.

Görünmez Diş Teli Tedavisi Kimlere Yapılır?


Görünmez Diş Teli yöntemi kullanacak kişilerde herhangi bir yaş veya durum şartı bulunmaz. Diş gelişimi sürecinde daimi dişlerin tamamlandığı ve çene kemiği yapısının oturduğu herkeste gizli diş teli yöntemi uygulanabilir.

Görünmez Diş Teli Tedavisi-Görünmeyen Diş Telleri Fiyatları

Görünmeyen Diş Telleri Fiyatları Ne Kadardır?


Görünmez Diş teli uygulamasının normal diş teli tedavisinden fiyat olarak pek bir farkı yoktur. Zaten pahalı olan diş teli fiyatları, gizli diş teli tedavisinde de 3.500 TL- 4.500 arası değişmektedir.

Görünmez Diş Teli Tedavisi-Görünmeyen Diş Telleri Fiyatları